EMDR – ook bij chronische pijn


Wat is EMDR eigenlijk? EMDR, afkorting van Eye Movement Desensitization and Reprocessing, is een therapie voor mensen die nog last hebben van ingrijpende gebeurtenissen. Deze zijn als het ware op een plek in de hersenen opgeslagen waar ze eigenlijk niet thuishoren. Dit maakt dat ze nog van zich laten horen, als je er bijvoorbeeld aan herinnerd wordt. EMDR zorgt er eigenlijk voor dat die gebeurtenissen de plek krijgen waar ze wél horen. Ik omschrijf het als een vorm van resetten van de hersenen. Geen hocus pocus. Geen kortstondige oppervlakkige oplossing.

Een wetenschappelijk bewezen methode wat ik als gecertificeerd EMDR hulpverlener combineer met gesprek, zorgvuldige aandacht en begeleiding op maat. Heb jij (nog) last van nare gebeurtenissen? Kamp jij met angst? Wrok en wraak? Neem dan contact met mij op. Misschien vind jij het wel eng, zit jij met allerlei vragen. Schroom ook dan niet, ik streef er naar jouw vragen zo goed en zo duidelijk mogelijk te beantwoorden. Ook stel ik jou op jouw gemak en gaan we alleen beginnen als jij er klaar voor bent, jij bepaalt.

Ga jij gebukt onder te moeten leven met chronische pijn? EMDR is dan ook voor jou geschikt. Om verlichting te bieden, om het voor jou draaglijk te maken.

Ook uit eigen ervaring kan ik zeggen dat EMDR meer rust en vrijheid brengt, hoop waar dingen overhoop liggen.