Actueel


Stress? Een woord wat veel kan oproepen. Vooral als we ermee te maken hebben. En we kunnen wel stellen dat dit nu het geval is, sinds het coronavirus zijn intrede heeft gedaan. Is het niet privé dan is het wel qua werk, of allebei. Nu ben ik ook stresscounsellor maar dit voorkomt niet dat ik er met momenten ook last van heb. Wat ik erover weet, is dan wel behulpzaam echter het vraagt ook om even een pas op de plaats te maken, en te (be)kijken wat er aan de hand is, naar mijn omstandigheden en naar mezelf.

Maar wat als het uit de hand loopt? Dan is er sprake van angst, somberheid, irritatie of agressiviteit. Lage zelfwaardering, concentratieverlies en vergeetachtigheid. Het werk stemt je niet meer tevreden, en iets besluiten gaat moeizaam. Je snoept of rookt vaker, neemt meer alcohol of kalmerende middelen. Vrienden en familie zien je minder, en je krijgt (kleine) ongelukken. Er zijn lichamelijke ongemakken en pijnklachten en/of een droge mond, zweten, slaapproblemen, hyperventilatie, minder zin in seks en chronische vermoeidheid.

Het wordt te lang om te vertellen hoe stress ontstaat en welke ‘technieken’ kunnen helpen. Mocht jij of iemand die jij kent er echter behoefte aan hebben, neem dan contact met mij op. Werken we samen om de draag- en veerkracht weer terug te krijgen.


Online Counselling.

Ik begeleid ook online, ook wel e-counselling of e-coaching genoemd. Wat de voordelen hiervan zijn?

* De begeleiding vindt plaats waar en wanneer het jou uitkomt.

* Het opschrijven van gebeurtenissen, gedachten en gevoelens kan helpen.

* Jij kunt er rustig over nadenken, herlezen en herschrijven.

* Na afloop nog eens doorlezen is dan ook mogelijk.

* Voor dove mensen en mensen die minder mobiel zijn, is het een uitkomst.

* Het is relatief goedkoop. In sommige gevallen worden de kosten gedeeltelijk vergoed.

* Omdat jij in jouw eigen omgeving bent zonder mijn aanwezigheid kan dit zorgen voor een groter gevoel van anonimiteit en privacy. Daardoor wordt het makkelijker om je open te stellen, om over jouw gevoelens te praten.

Wil jij meer weten over e-counselling of e-coaching? Stuur mij vrijblijvend een mail via info@levenoverhoop.nl


Mijn besluit staat vast. Ik ben er klaar voor. Voor de opleiding Psychosociale Basiskennis (PSBK). Dit betekent terug in de schoolbanken. Tot juli 2020 psychologie, psychiatrie en een klein deel medische basiskennis, waarbij wetenschappelijke kennis wordt verrijkt met complementaire inzichten. Waarom eigenlijk? Mijn handelsmerk is maatwerk. En wat je zegt, moet je blijven doen. Want, door deze opleiding blijf jij niet alleen in aanmerking komen voor vergoeding maar leer ik nog meer hoe de geest werkt en hoe die het lichaam beïnvloedt. Voor jou verandert er dus niets, de praktijk blijft gewoon open. Jij kan me dagelijks bellen of mailen, ik streef er naar jou dezelfde dag een reactie te sturen. Zo blijft het counselling en coaching op maat, dat is Levenoverhoop.


Ik mag mij nu gecertificeerd EMDR hulpverlener noemen. Blij en dankbaar dat ik jou dit nu kan bieden. Wil jij meer weten? Ga dan naar emdr-ookbijchronischepijn. 


Levenoverhoop werkt samen met Membercare Nederland, mijn hart gaat ook uit naar de missionaire werker. Wil jij meer weten? Voor jezelf of iemand anders? Kijk dan maar eens rond bij Membercare Nederland.


Nieuws over actuele en relevante thema’s ontvangen? Geef via info@levenoverhoop.nl jouw naam en adres door, dan ontvang jij elk kwartaal de Hoop-Mail. Wens jij deze mailing niet meer te ontvangen dan is een mail met in het onderwerp ‘niet meer ontvangen’ voldoende.